Madeirabiff med lök

Serverar: 4 portioner

En lätt avredd skysås med ganska kraftig madeirasmak ger lite extra finess åt den här kötträtten. Man måste också välja riktigt mört nötkött för att få ett fint resultat.

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 600 g utskuren nötbiff i skivor
  • 2 dl buljong
  • 2 tsk arrowrotmjöl
  • ½ dl torr madeira
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär löken i skivor och bryn den lätt i hälften av fettet. Låt löken bli riktigt mjuk men fortfarande behålla sin lätta färg. Håll den varm.
    2. Värm resten av fettet i en annan stekpanna och stek köttet i portionsbitar. Beräkna ca 5 minuter på var sida.
    3. Ta upp köttet och vispa ur pannan med buljong och red av skyn med arrowrotmjölet utrört i lite vatten. Smaka av såsen med madeira och kryddor efter smak.
    4. Lägg ev köttet tillbaka i såsen för att det ska bli riktigt varmt till serveringen.
    5. Lägg upp löken i en krans på ett varmt fat. Häll kött och skysås i mitten.
    6. Servera med stekt potatis eller pommes frites.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben