En lätt avredd skysås med ganska kraftig madeirasmak ger lite extra finess åt den här kötträtten. Man måste också välja riktigt mört nötkött för att få ett fint resultat.
Ingredienser
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
600 g utskuren nötbiff i skivor
2 dl buljong
2 tsk arrowrotmjöl
½ dl torr madeira
Salt
Peppar
Instruktioner
Skär löken i skivor och bryn den lätt i hälften av fettet. Låt löken bli riktigt mjuk men fortfarande behålla sin lätta färg. Håll den varm.
Värm resten av fettet i en annan stekpanna och stek köttet i portionsbitar. Beräkna ca 5 minuter på var sida.
Ta upp köttet och vispa ur pannan med buljong och red av skyn med arrowrotmjölet utrört i lite vatten. Smaka av såsen med madeira och kryddor efter smak.
Lägg ev köttet tillbaka i såsen för att det ska bli riktigt varmt till serveringen.
Lägg upp löken i en krans på ett varmt fat. Häll kött och skysås i mitten.