Otroligt god sås som med fördel serveras till ett gott kött.
Ingredienser
2+1 msk smör
2 msk finhackad scharlottenlök
8-10 grovkrossade vitpepparkorn
1 ½ msk vetemjöl
½ msk tomatpuré
3 dl grönsaksbuljong
2 msk koncentrerad kalvbuljong
1 msk kinesisk soya
1 ½-2 dl madeira
15 g torkad svart trumpetsvamp
Instruktioner
- Fräs lök och peppar lätt i 2 msk smör. Pudra över mjölet och tillsätt tomatpurén. Fräs något ögonblick.
Späd med buljongen under vispning. Koka upp.
Tillsätt kalvfond, soya och madeira och låt koka sakta i 10 minuter.
Stöt den torkade svampen i mortel.
- Sila såsen, tillsätt svampen och låt koka ytterligare någon minut.
Smaka av med salt och 1 msk smör samt eventuellt några droppar madeira.
- Trumpetsvampen kan bytas ut mot t.ex. torkade kantareller.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Kuckeliku!
När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...
Låter jättegott, men tror du att man kan byta ut madeiran mot sherry eller portvin? Jag brukar inte ha madeira hemma.