Mager köttfärsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Mager och snabblagad gryta.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 burk kikärter (410 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla lök och vitlök. Bryn med köttfärs i olja i en stekgryta.
    2. Skala och strimla morötterna grovt. Blanda i färsen med tomater, chilifrukt, smulad buljong och vatten.
    3. Låt koka upp. Tillsätt sköljda kikärter. Låt puttra 7–8 min. Krydda.
    4. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben