Magisk mintdessert

Serverar: 4 portioner

Chokladpudding på ett helt nytt sätt. Marmorera den med mintsmakande crème fraiche.

Ingredienser

  • 1 paket chokladpudding , kallrörd
  • 4 dl mjölk
  • 1½ dl crème fraiche
  • ½ dl crème de menthelikör eller 1 - 2 droppar pepparmyntolja som blandas med
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 - 2 droppar grön karamellfärg
  • Garnering
  • Färska myntablad
  • Instruktioner

    1. Blanda samman chokladpuddingen enligt förpackningens anvisningar. Låt stå ca 10 minuter.
    2. Smaksätt och färga crème fraichen i en annan skål. Blanda noga.
    3. Skeda upp hälften av chokladpuddingen i en serveringsskål. Häll på hälften av crème fraichen. Dra försiktigt en kniv genom den båda lagren så att det uppstår en marmorering.
    4. Varva ytterligare chokladpudding och crème fraiche i skålen och dra med kniven genom blandningen igen.
    5. Låt desserten stå i kylskåpet så att den blir riktigt kall. Garnera med små färska myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben