Magiska macadamiakakor

Serverar: 24 portioner

De här mjuka och sega kakorna är fyllda med lena bitar av vit choklad och knapriga macadamianötter.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g vit choklad, hackad
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • 200 g mjukt smör
  • 2½ dl ljust muscovadosocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl osaltade macadamianötter, grovhackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan. Lägg 100 g choklad i en gryta, häll i vispgrädde och hetta upp under omrörning tills chokladen har smält. Blanda med färskost i en skål.
    2. Vispa med elvisp ihop smör, muscovadosocker och vaniljsocker i en stor skål. Tillsätt äggen och chokladblandningen och vispa till en slät smet.
    3. Rör i mjölet och blanda till en mjuk deg. Blanda ner resten av chokladen och nötterna.
    4. Klicka matskedsstora klickar av degen med ca 5 cm mellanrum på en-två plåtar.
    5. Grädda i ugnen tio-tolv minuter tills kakkanterna är ljust bruna. Låt svalna en minut på plåten. Lägg sedan över kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben