Majonnäs

Egen majonäs är mycket godare än köpt och enkelt att göra

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vinäger
  • 2 ½ dl rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ägg, senap, vinäger och olja i ett litermått av plast eller mixerstavens bägare.
    2. Placera mixerstaven i botten på bägare och kör på högsta hastighet medans du sakta för staven uppåt.
    3. Från botten på bägaren växer en fin krämig majonnäs upp.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Vill du göra aioli pressa i 1-3 vitlöksklyftor i majonnäsen och smaka av med lite cayennepeppar.
    6. Det blir ca 3 dl majonäs av denna sats

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12

    Kommentarer (3)

    camillaf14 23 januari 2009

    En fundering, hur länge håller den sig i kylen? //Camilla

    vonny 24 januari 2009

    Den får nog räknas som färskvara, jag hade min i ca:1 vecka i kylskåpet och det gick bra. Man får nog lukta och smaka av den för att vara säker och framför allt se till att förvara den kallt.

    mammis 24 februari 2009

    Jättegod, jättegod

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Lighttrenden
    I jakten på att erhålla den perfekta figuren faller många för olika...

    Vegetarisk mat
    Som Margareta nämner finns det många anledningar att äta vegetarisk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben