Majs mörka limpa!

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 15 minuter

Allas favorit, snabbt och enkelt utan jäsning!

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl rågmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • Eller
  • 8 dl vetemjöl
  • 7 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl filmjölk
  • 2 dl sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och filmjölk, allt blandas väl. Ska inte arbetas!
    3. Häll smeten i två relativt stora avlånga smorda bakformar.
    4. Bakas i 40 minuter på andra raden nedifrån. Flyttas till nedre raden och gräddas i 20 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (1)

    Daliaflicka 16 maj 2010

    Ett suveränt brödrecept när man vill baka snabbt och utan krångel! Samt har filmjölk som börjar bli gammal... Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben