är en utsökt helgrätt som smakar härligt gott.
En trevlig doft av citrus, vitlök och örtkryddor, fyller köket med vällust.
Till servering.. Apelsin och brysselkål.
Som alltid med mina recept ..
Minimera eller töj på gränserna, då det gäller kryddor, lök och annat starkt. Vi tål alla olika.
Ingredienser
4 majskycklingklubbor
Rivet skal av en citron
2 stora vitlöksklyftor
En knippa persilja
Salt
Peppar
Örtkrydda
Till pensling
3 msk kinesisk soja
1-2 msk sweet chilli sause
2 msk oliv- eller rapsolja
Instruktioner
- Till fyllning.
Riv citronskalet och vitlöken på rivjärn.
Hacka persiljan.
Blanda detta.
Lossa försiktigt vid sidan av skinnet på klubban.
Fyll på med fyllningen under skinnet.
- Gnid in salt, peppar och örtkryddan på kycklingen
Blanda olja, chilli och soja.
Pensla runt om klubban.
Lägg dessa i en smord form.
Häll lite vatten runtom.
In i ugnen på 225 grader ca. 30-35 min.
Lägg på folie när de är lagom gyllenbruna.
Kycklingen är färdig när köttsaften är utan rosa inslag.
Liknande recept
Kommentarer (0)