Majskyckling med rotfruktsrisotto

Serverar: 4 portioner

Saftig kyckling med färggrann risotto.

Ingredienser

  • 500 g majskycklingfilé eller lårfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ msk olivolja
  • Risotto
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2½ dl avorioris
  • 2½ dl vitt vin
  • Ca 7 dl varm hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna morötter och palsternacka. Skala och hacka löken. Stek grönsakerna i en het panna med olja i tills de fått fin färg, ca 3 minuter. Rör ner riset och slå på vinet och 1/3 av den varma buljongen.
    2. Låt vin och buljong sakta koka in under omrörning. Tillsätt resten av buljongen i två omgångar under koktiden på 20-30 minuter. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt.
    3. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en het stekpanna. Lägg ner kycklingen, med skinnsidan först och stek 5-10 minuter. Vänd och stek 5-10 minuter till.
    4. Servera kycklingen med rotfruktsrisotton.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    katbeghan 19 januari 2013

    Mycket god rätt som garanteas kommer att göras flera gånger. Hittade tyvärr ingen majskyckling, så jag körde på kycklingklubbor istället. Saftigt och gott det med. Denna rätt gick hem hos hela min lilla familj. Och vi ger den en solklar 5:a! Passar på att ladda upp en bild på vår middag. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben