Makalös svampsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Krämig, smakrik och helt underbar är denna soppa som toppas med ett knaprigt strössel och gräslökscréme.

Ingredienser

  • Ca 600 g kantareller, trattkantareller, eller karljohan
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk chiliflagor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten zucchini
  • 10 champinjoner
  • 1 liter svampbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 140 g tärnat bacon, 1 paket
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk konjak
  • 1 dl fint skuren gräslök
  • Servering
  • Lantbröd
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och skär stora exemplar i mindre bitar. Stek den i omgångar- först i en torr panna och när vätskan kokat bort, lägg i en klick smör. Salta, peppra och smaka av med lite chiliflingor.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin grovt och kvarta champinjonerna. Stek allting i smör i soppkastrullen tills vätskan kokat bort. Slå på 1 liter svampbuljong och mixa soppan slät. Tillsätt grädden och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
    3. Blanda ner den smörstekta svampen, spara eventuellt några bitar att garnera med. Stek bacontärningarna knapriga. Låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda créme fraiche med konjak och fint skuren gräslök.
    4. Servera soppan toppad med en klick gräslökscréme och baconströsslet. Ett lantbröd är gott till.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben