Makalös vinbärspaj

Serverar: 8-10 portioner

Knaprig botten, krämig och lite syrlig fyllning som toppas med marängtoppar. Oemotståndlig!

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 dl créme fraiche
  • ½ dl ljust muscovadosocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 dl röda vinbär
  • 1 msk potatismjöl
  • Marängtopp
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Garnering
  • Röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg mjöl, socker, nötter och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en rund pajform med löstagbar kant. Låt vila i kylen i 30 minuter. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    4. Fyllning: Vispa créme fraiche, socker, och citronskal i en skål och häll i pajskalet. Blanda vinbär och potatismjöl, och fördela över pajbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    5. Maräng: Vispa äggvitorna skummigt. Fortsätt vispa och tillsätt sockret. Vispa till en blank och seg marängsmet.
    6. Spritsa ut marängsmeten över fyllningen och färgsätt topparna med hjälp av en brännare. Garnera med vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben