Knaprig botten, krämig och lite syrlig fyllning som toppas med marängtoppar. Oemotståndlig!
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
1 dl rostade hasselnötter
2 msk socker
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning
3 dl créme fraiche
½ dl ljust muscovadosocker
Rivet skal av ½ citron
2 dl röda vinbär
1 msk potatismjöl
Marängtopp
3 äggvitor
1½ dl socker
Garnering
Röda vinbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg mjöl, socker, nötter och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en rund pajform med löstagbar kant. Låt vila i kylen i 30 minuter. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Fyllning:
Vispa créme fraiche, socker, och citronskal i en skål och häll i pajskalet. Blanda vinbär och potatismjöl, och fördela över pajbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Maräng:
Vispa äggvitorna skummigt. Fortsätt vispa och tillsätt sockret. Vispa till en blank och seg marängsmet.
- Spritsa ut marängsmeten över fyllningen och färgsätt topparna med hjälp av en brännare. Garnera med vinbär.
Liknande recept
Kommentarer (0)