Makaronipudding

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 5 dl okokta makaroner
  • 200 g lättrökt skinka
  • 1 liten purjolök
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl riven Parmesanost
  • 3 ägg
  • 1 msk smör
  • lite muskot
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Börja med att koka upp mjölken. Koka upp makaronerna i lite vatten och späd därefter med mjölken. Tärna skinkan och fräs i smöret. Låt finskuren purjolök fräsa med i någon minut och lägg därefter över i en eldfast form. Blanda den mjukkokta makaronistuvningen med äggen och hälften av osten. Smaka av med salt, peppar och muskot. Lägg över i formen, tryck till runt kanten med sked och strö över resten av osten. Grädda i ugn, 190-200°, i 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben