Makrillmousse på grovt bröd

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt plockmat som kan serveras såväl som drinktilltugg som förrätt. Gör det enkelt för di genom att laga moussen i förväg och förvara den i kylen.

Ingredienser

  • 200 g rökt makrill
  • 1-2 msk gräslök, finhackad
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka persilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 4-6 skivor grovt bröd
  • Garnering
  • 6 rädisor skurna i klyftor
  • 6 citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinnet från makrillen och rensa den noga. Dela den i mindre bitar.
    2. Lägg makrillbitarna och gräslöken i en matberedare och kör till en kräm. Lägg krämen i en skål, rör i crème fraiche och majonnäs och blanda till en mousse.
    3. Finhacka lök och persilja. Vänd ner löken och persiljan i makrillmoussen. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Skeda ner moussen i en spritspåse utan pip. Lägg i kylen fram till servering.
    5. Tryck ut rundlar av grovt bröd med hjälp av ett glas eller en utstickare som är ca 5 cm i diameter. Spritsa eller bred moussen på brödrundlarna. Garnera med rädisor och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben