Mamma Anettes goda pizza

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Den här pizzan gjorde min mamma många gånger till oss, när vi var små. Den är väldigt god!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 50 g margarin
  • 4 dl mjölk
  • ca 8 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 burkar krossade tomater, 800 g
  • 3 msk ketchup
  • 1 riven gul lök
  • 3 tsk strösocker
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • Topping
  • ca 200-300 g riven ost
  • ca 200-300 g hackad skinka
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet och bakpulvret. Finfördela det rumsvarma margarinet i mjölblandningen. Häll på mjölken och forma till en deg. Ställ i kylen i en kvart.
    2. Bryn på den rivna löken, häll på resten av ingredienserna till såsen. Låt koka i ca 30 min. Låt svalna!
    3. När såsen svalnat, kavla ut degen på en plåt. Finfördela såsen på degen. Strö över skinkan och sen den rivna osten.
    4. I ugn på 225 grader i ca 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben