Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme
En rätt som går utmärkt att förbereda så den bara värms när den ska serveras.
Skala och skiva potatisen och lägg dem i en smord braspanna och sätt in dom i ugnen på 225° i ca. 30 minuter. Skala och skiva löken och fräs den i en stor gryta tills den fått fin färg, då läggs även färsen i och fräses den också. Tillsätt dom krossade tomaterna, tomatpurén, buljongtärningarna, salt och svartpeppar. Låt koka under lock i ca. 15 minuter. Späd med vispgrädden och lägg färsröran på potatisen och strö över riven ost. In i ugnen i ca. 10-15 minuter om maten är varm, ca. 25-30 minuter om maten är kall. Servera gärna med en grönsallad till.
Den här ger jag eloge för, till mamma u. mvh rockagill
Har jag inte fått denna på ett av era kalas...för en massa år sen. Om det är den så kommer jag ihåg att den var supergod...alltså sätter jag en fullpott i betyg.
mmm så gott det låter jag blir såååå sugen en femma för att det låter så gott
jättegott
vilken höjdar "låda" det kommer att bli fler sådana både min man och jag är mätta och nöjda hade i lite svamp och så åt vi majs till så gott
Hos oss gick den inte hem så bra. Barnen/ungdomarna åt men de, liksom vi vuxna, ger den inte mer än en medelmåttig 3:a. Vi brukar göra en sorts potatisgratäng varvad med stekt köttfärs/lök och grädden smaksatt med soja och lite senap och den uppskattas mycket mer hos oss.