Mammas fudge - klassiskt julgodis!

Serverar: 50 portioner

Tid: 45 minuter

God gammaldags fudge som blir lite grynig!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 3 msk kakao
  • Instruktioner

    Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ganska ofta. Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård. Viktigt att röra OFTA i smeten, annars blir den inte grynig utan mer som kola;-)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben