Mammas goda köttfärslimpa

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel men god middag!

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • ¾ dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • 1 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 500 g köttfärs
  • 4-5 soltorkade tomater i vitlöks- och örtmarinad
  • 100 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk grillkrydda
  • ½ -1 tsk mexikansk chili grillkrydda
  • Salt
  • 3-4 tsk vitlöks- och örtmarinad (från soltorkade tomaterna)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ströbröd, mjölk, grädde, salt och vitpeppar. Låt massan stå och dra några minuter. Blanda sedan i ägget.
    2. Skär soltorkade tomaterna i småbitar och hacka/mosa fetaosten. Blanda ihop allt med köttfärsen och häll i kryddorna och vitlöks- och örtmarinaden och blanda väl. Häll över ströbrödsröran och blanda ihop allt till en smet. Smörj en ugnsform och forma köttfärsen till en limpa. Grädda i ugnen ca 40 min på 200 grader.
    3. Serveras med potatisklyftor eller kokt potatis, gräddsås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben