Mammas gräddiga köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Köttfärssås som inte sjunker till botten av tallriken och inte heller blir vattnig, perfekt!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 500 ml kelda matlagningsgrädde
  • 200 g krossade tomater
  • 4 msk maizena, brun redning
  • Soja
  • Aromat
  • Svartpeppar
  • Vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen väl. Krydda med aromat och svartpeppar så du ser att det ligger över hela färsen men köttfärsen ska fortfarande synas. Tillsätt vitlökspulver. Rör om.
    2. Blanda ner de krossade tomaterna. Rör om och låt stå och puttra ca 1 minut.
    3. Tillsätt matlagningsgrädden. Rör om. Tillsätt soja efter hur du vill att färgen ska vara. Glöm inte att soja är salt så smaka av då och då. Låt koka upp under omrörning.
    4. Tillsätt först 2 msk maizena och rör om. Låt stå i ca 1 minut. Tillsätt sedan de andra 2 msk.
    5. Stäng av plattan och låt stå och koka/puttra ca 2 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben