Mammas inkokta strömming

Serverar: 4 portioner

En riktig sommarströmming som passar perfekt nu när färskpotatisen är på väg.

Ingredienser

  • 600 g strömmings- eller sillfilé
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl finklippt dill
  • Lag
  • 1 dl ättikssprit
  • 4 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Garnering
  • 1 finhackad rödlök
  • Dill
  • Instruktioner

    Strö salt och dill på fiskens köttsidor. Rulla ihop med skinnsidan utåt. Lägg den i en låg kastrull. Koka upp ingredienerna till lagen och häll den het över fisken. Lägg på lock och sjud i ca 5 minuter. Låt strömmingen kallna i spadet. Garnera med rödlök och dill. Servera med kokt färsk dillpotatis. Du kan även göra en sås på gräddfil smaksatt med salt, peppar och gräslök till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben