Majas inkokta strömming

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 dag

Denna rätt lärde mig Maja - min hyresvärdinna i Stockholm för en 20 år sen. En stor favorit! Rekommenderas. Bra alternativ för den som inte gillar inlagd sill, men ändå vill delta i sillsexor.

Ingredienser

  • 1 kg urbenad strömming
  • Lag1
  • 6 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • Lag 2
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn krossade
  • Rödlök
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Rulla ihop strömmingsfileerna med skinnet utåt. Jag brukar klippa bort ryggfenan. Packa dem i en kastrull, stående på högkant Häll lag 1 kokande över så fisken täcks och låt sjuda i fem minuter. Dra åt sidan och låt kallna i lagen. Koka lag 2 och låt den svalna av. Häll av Lag 1 och flytta fisken till serveringskärlet. Dekorera med rödlöksbitar och dillkvistar. Häll över Lag 2. och låt stå i kylskåpet över natt.
    2. Servera med potatis och öl. Info: Jag brukar oftast få dubblera alla lagkok, då de inte täcker fisken annars, men det beror på vilken kastrull man använder och hur tätt man packar fisken.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben