Mammas kalljästa bullar

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegoda bullar

Ingredienser

  • 7-7 1/2 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör eller margarin
  • 40 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl kall mjölk
  • Instruktioner

    1. Lägg mjölet på bordet, hacka i smöret. Rör ut jästen med saltet. Blanda sockret i mjölblandningen. Häll mjölken i jästen. Blanda alltihop. Älta ihop det till en smidig deg med händerna. Kavla ut och lägg i fyllningen, rulla ihop och skär ut lagom stora bullar. Lägg i pappersformar. Fyllning: 60 g smör 1-2 dl sötmandel ( hackad ) 1 dl socker Jäsning: 11/2 timme Pensla med ägg och strö lver pärlsocker Gräddas ca:5-7 min i 250 graders ugn
    2. OBS: Degen behöver inte jäsas, endast bullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben