Mammas limpor

Serverar: 1 portioner

gott

Ingredienser

  • 1 liter ljummet vatten
  • 2 pkt jäst
  • 1/2 paket brunfarinsocker
  • 3 ägg
  • 2 kg rågsikt
  • 2-3 tsk salt
  • Instruktioner

    blanda alla ingredienser och låt jäsa ca 30-40 min knådda degen smidig och dela i 6 bitar och rulla till limpor låt jäsa på plåt under en bakduk i ca 30 min grädda sedan i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min pensla med vatten när dom är klara låt svalna under en bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lena 28 oktober 2007

    Vilka kanon limpor det blev.. Alla tyckte dom var kanon god. Mvh Lena

    Queenie 5 november 2007

    Men exakt hur gör man, ska det jäsa i så fall hur länge. Saknar en lite utförligare beskrivning ...

    allimaca 8 februari 2008

    Dessa limpor är verkligen kanon. Har bakat dom i många år. Barnens absoluta favorit. Tog även med en limpa till jobbet. Så efter det är receptet väl av kopierat. Sonen kallar det mammas tuttar (!) för att jag gör limporna runda.

    maithab 13 augusti 2008

    mmmm. Väldigt likt ett bröd jag brukar baka och som hela famljen tycker om. Det är det bruna sockret i kombination med rågsikt tror jag som gör susen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben