Perfekt bjudmat när man vill återuppleva grekisk taverna.Laga gärna till den dagen innan och värm på den inför middagen. Passar utmärkt med lite tzatziki och en härlig grekisk sallad till.
Ingredienser
4 auberginer
1 kg potatis
Köttfärsröra
1 dl olivolja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
500 g lamm- eller nötfärs
1 ¼ dl vitt vin
1 burk krossade tomater, 400 gram
2 msk tomatpuré
2 msk bladpersilja
2 krm muskotnöt
2 krm kanel
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
ev. lite chili efter smak
2 ½ dl riven ost
½ dl ströbröd
Béchamelsås med ost
1 ½ dl vetemjöl
3 msk rapsolja
9 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm muskotnöt
2 dl riven ost
2 ägg