Mammas mumsiga leverpastej

Härlig leverpastej.

Ingredienser

  • 1 medelstor rödlök
  • 2 tsk smör
  • 500 g gris eller kalvlever
  • 250 g späck
  • 8 ansjovisfileér
  • 4 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk sirap
  • 3 tsk örtsalt
  • 1 tsk nymald vitpeppar
  • 1 msk mejram (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 c.
    2. Finhacka löken och stek den sakta mjuk i smöret utan att den får färg. Låt den svalna.
    3. Mal lever och späck på mellangrov skiva tillsammans med löken och ansjovis.
    4. Matberedare kan också andvändas. Men skär då först levern och späcket i små bitar.
    5. Vispa samman ägg, mjöl och grädde.
    6. Rör ned det i levermassan.
    7. Smaksätt med sirap, salt, peppar och ev mejram. Stek ett smakprov. Krydda mer om så önskas.
    8. Häll smeten i tre smorda 1/2 liters formar eller i en större som rymmer 11/2 liter.
    9. Täck med aluminiumfolie.
    10. Grädda på galler placerat på första falsen i ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben