Mammas Mumsiga "SchlagerMackor"

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart goda varma mackor som min mamma ofta gjorde när jag var liten och vi skulle titta på schlagerfestivalen...därav namnet ;) Den underbart goda räkröran passar lika bra till tex. Bakad potatis, Crustader, i Crepes m.m Kan även ätas kall...

Ingredienser

  • 8 skivor formfranska
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl Räkor
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 10 färska champinjoner
  • 1 knippe dill eller 1 paket fryst (á 30g)
  • Aromat
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Cayenne
  • Vitlökspulver (frivilligt)
  • Riven ost
  • Smör till stekning & redning
  • Instruktioner

    1. Slå av spadet från Champinjonerna på burk...spara spadet till senare.
    2. Skölj och skär de färska champinjonerna i bitar eller skivor. Fräs svampen i smör. Krydda med aromat, svart/vitpeppar & en liten gnutta vitlökspulver (frivilligt)
    3. Skala och dela räkorna.
    4. Smält smör i en kastrull och vispa ned mjölet. Späd med grädden och svampspadet. Tag lite i taget så att du ser att konsistensen blir lagom. Röran får inte vara för lös och rinnig.
    5. Rör i den stekta svampen & dillen. Krydda röran med en gnutta Cayennepeppar...tänk på att detta är starkt!
    6. Sist rör du i räkorna (så att de inte ska hinna bli sega)
    7. Lägg upp brödskivorna på en plåt med smörpapper. Klicka på röran och toppa med riven ost.
    8. Sätt in i ugnen på 175-200 C tills osten får lite färg. Tar ca. 5-10 min beroende på hur varm ugnen är.
    9. Servera med en enkel sallad och en iskall öl...smaskens!!!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben