Mammas påsksallad med lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min mamma bjöd på en supergod sallad med lax i påskas.

Ingredienser

  • Huvudsallad
  • Romansallad
  • Krispsallad
  • Spenatblad
  • 3-4 avocado
  • 1/2 purjolök
  • 1-2 knippen rädisor
  • 4 ägg
  • 200 g gravad lax
  • Pressad citron
  • Dijondressing
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl dijonsenap
  • 2 dl neutral olja (solros eller raps)
  • Ev. lite vatten
  • Instruktioner

    1. Koka äggen, de ska vara mellan/hårdkokta. Låt svalna.
    2. Dela salladen i mindre bitar. Skär avocadon i bitar och häll på pressad citron så den inte mörknar. Skär purjolök i strimlor, och rädisor i skivor. Lägg alla grönsaker på ett stort fat.
    3. Gör dressingen: vispa ihop balsamico, honung och havssalt. Vispa sedan i dijonsenap och olja, späd eventuellt med liten vatten om den känns för tjock.
    4. Ringla över lite av dressingen över salladen, och lägg på laxen. Skala och dela äggen till halvor, lägg på på salladen och ringla över lite mer av dressingen. Spara en del av dressingen vid sidan av så man kan ta mer vid behov vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben