Mamsell Elins chokladmousse
En fin brytning av apelsinskal och kaffe gör den här chokladmoussen till något alldeles extra. Lättserverad är den dessutom - kan stå färdig redan dagen innan. Den har blivit en av familjefavoriterna!
Ingredienser
150 g mörk choklad
3 - 4 tsk pulverkaffe
1/2 dl färskpressad apelsinsaft
Rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
2 dl tjock grädde
1 - 2 msk konjak eller cointreau (valfritt)
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad. Rör ut pulverkaffet i den upphettade apelsinsaften och tillsätt apelsinskalet. Blanda smält choklad med kaffe-apelsinsaften och rör sedan ned äggulor och den hårt vispade grädden. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem sist i chokladblandningen.
- Häll upp moussen i portionskoppar eller i en större skål och ställ den kallt några timmar eller längre.
Liknande recept
Kommentarer (0)