Mamsell Elins chokladmousse

Serverar: 8 portioner

En fin brytning av apelsinskal och kaffe gör den här chokladmoussen till något alldeles extra. Lättserverad är den dessutom - kan stå färdig redan dagen innan. Den har blivit en av familjefavoriterna!

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 3 - 4 tsk pulverkaffe
  • 1/2 dl färskpressad apelsinsaft
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 2 dl tjock grädde
  • 1 - 2 msk konjak eller cointreau (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i vattenbad. Rör ut pulverkaffet i den upphettade apelsinsaften och tillsätt apelsinskalet. Blanda smält choklad med kaffe-apelsinsaften och rör sedan ned äggulor och den hårt vispade grädden. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem sist i chokladblandningen.
    2. Häll upp moussen i portionskoppar eller i en större skål och ställ den kallt några timmar eller längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben