Man tar det man har gryta
Denna brukar jag vispa ihop när det är VÄLDGIT bråttom.
Går att variera med fläskfilé och krydda efter behag.
Man tar det man har.
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
140 g bacon
5 dl mellangrädde
1 gul lök
2 msk kKyckling fond
1 dl riven permensanost
1 dl riven västerbottenost
5 tsk dragon
2 pressade vitlöksklyftor
Instruktioner
- Dela kycklingfilén i små bitar, bryn filén i en gjutjärnsgryta, eller liknande, lägg i löken som är finhackad.
- Skär/klipp bacon i bitar och stek i stekpanna, lägg bacon i grytan med kycklingen och löken.
Salta och peppra efter behag.
- Lägg i fond, alt. kycklingbuljong, samt grädden, vitlök , Dragon (eller favorit kryddan).
- Småputtra i 5 - 15 min. VIKTIGT att smaka av, om man behöver mera dragon alt. annan örtkrydda/vitlök/buljong.
- Sist lägger du i ostarna, så att de smälter. Rör om ordentligt.
Servera med pasta/ris och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Woka
Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...