Man tar det man har gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Denna brukar jag vispa ihop när det är VÄLDGIT bråttom. Går att variera med fläskfilé och krydda efter behag. Man tar det man har.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 5 dl mellangrädde
  • 1 gul lök
  • 2 msk kKyckling fond
  • 1 dl riven permensanost
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 5 tsk dragon
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfilén i små bitar, bryn filén i en gjutjärnsgryta, eller liknande, lägg i löken som är finhackad.
    2. Skär/klipp bacon i bitar och stek i stekpanna, lägg bacon i grytan med kycklingen och löken. Salta och peppra efter behag.
    3. Lägg i fond, alt. kycklingbuljong, samt grädden, vitlök , Dragon (eller favorit kryddan).
    4. Småputtra i 5 - 15 min. VIKTIGT att smaka av, om man behöver mera dragon alt. annan örtkrydda/vitlök/buljong.
    5. Sist lägger du i ostarna, så att de smälter. Rör om ordentligt. Servera med pasta/ris och en sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben