Mandarin- och kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Saftiga mandariner, knaprig mandel och mör kyckling får ett smaklyft av en fräsch dressing, gjord på bland annat sesamolja och vinäger.

Ingredienser

  • 8 vårrulle- eller wontondegplattor à 8x8 cm
  • 1 dl rapsolja
  • 1 burk mandarinklyftor i medelsöt lag, ca 300 g
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 tsk sesamolja
  • ½ tsk salt
  • 300 g kokt eller grillad kyckling
  • 300 g romansallad, riven i lagom stora munsbitar
  • 2½ dl fint tärnad stjälkselleri
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Skär degplattorna i smala strimlor, ca 4x1 cm. Hetta upp ½ dl rapsolja i en stekpanna. Lägg i strimlorna och fritera cirka 30 sekunder tills gyllene och krispiga. Vänd dem en gång under tiden. Ta upp dem ur oljan och låt rinna av på hushållspapper.
    2. Låt mandarinklyftorna rinna av, spara 2 msk av lagen/juicen. Ställ mandarinklyftorna åt sidan. Gör en dressing genom att blanda resten av rapsoljan, mandarinjuice, vinäger, dragon, sesamolja och salt i en burk med tättslutande lock. Skaka om dressingen ordentligt.
    3. Tärna eller strimla kycklingen. Lägg sallad, selleri, mandel, mandariner och kyckling i en stor skål. Blanda ordentligt. Tillsätt dressingen och vänd salladen så att den täcks av dressing.
    4. Portionera upp på tallrikar. Bryt de friterade wontonstrimlorna i bitar och strö dem över salladen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben