Mandarine Napoléon biskivier

Dessa biskvier har smak av mandarin. De olika essenserna och hushållsfärgerna i mina recept, kommer från Borgeby Kryddgård och Essensfabriken. Man kan med fördel byta ut essensen mot mandarinlikör.

Ingredienser

  • Botten
  • 250g riven mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 4-5 droppar mandarinessens
  • Smörkräm
  • 200 g margarin
  • 4 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6-8 droppar orange hushållsfärg
  • 2 tsk mandarinessens
  • 250 g smält choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa lätt samman äggvitorna och socker. Blanda i mandelmassan och essensen. Klicka ut (ej för tätt) smeten. Låt torka ett tag och grädda i 175 grader ca 7 min.
    2. Vispa margarin och äggulorna. Rör i de andra ingredienserna. Smeta på smörkrämen på undersidan av kakan, frys kakorna. Smeta på smält choklad. Frys kakorna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben