Mandel och caschewrutor

Saftiga och lite söta bröd utan att de innehåller något socker. Cashewnötter är lite söta i smaken.

Ingredienser

  • 100 g mandel (2 ½ dl)
  • 75 g naturella cashewnötter (2 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 burk kesella 10%, 250g
  • 2 ägg
  • ½ dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mal mandel och nötter till ett fint mjöl och blanda med bakpulver, olja, pepparkakskryddor och fiberhusk. Häll i kesella och blanda till en geggig smet. Tillsätt äggen och rör runt.
    3. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut den så att den blir ca 1 cm tjock. Strö över sesamfrön.
    4. Grädda i ugnen ca 10 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler och skär i rutor. Förvara brödet i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben