Mandel- och rågkakor

Serverar: 50 portioner

Otroligt goda mandelkakor med rågmjöl i sig för smakens skull. Saltrostad mandel finns att köpa. Det går även bra att rosta saltade sötmandlar mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.

Ingredienser

  • 400 g smör
  • 100 g lönnsirap
  • 400 g florsocker
  • 400 g äggvita
  • 160 g mandelmjöl
  • 135 g vetemjöl
  • 35 g rågmjöl
  • 2 g bakpulver
  • 2 g salt
  • 200 g saltrostade sötmandlar, t ex Valencia
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn smöret i en stekpanna. Rör ner lönnsirap och låt den svalna till ljummet. Vispa florsocker och äggvita pösigt. Sikta ner de tre mjölsorterna, bakpulver och salt. Tillsätt smörblandningen, lite i taget under vispning. Låt smeten vila i några timmar.
    3. Fyll ca 50 g smet i metallringar, ca 5 cm i diameter, fodrade med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Strö över hackad, saltrostad mandel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna i formarna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben