Otroligt goda mandelkakor med rågmjöl i sig för smakens skull.
Saltrostad mandel finns att köpa. Det går även bra att rosta saltade sötmandlar mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
Ingredienser
400 g smör
100 g lönnsirap
400 g florsocker
400 g äggvita
160 g mandelmjöl
135 g vetemjöl
35 g rågmjöl
2 g bakpulver
2 g salt
200 g saltrostade sötmandlar, t ex Valencia
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn smöret i en stekpanna. Rör ner lönnsirap och låt den svalna till ljummet. Vispa florsocker och äggvita pösigt. Sikta ner de tre mjölsorterna, bakpulver och salt. Tillsätt smörblandningen, lite i taget under vispning. Låt smeten vila i några timmar.
- Fyll ca 50 g smet i metallringar, ca 5 cm i diameter, fodrade med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Strö över hackad, saltrostad mandel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna i formarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)