Mandelbotten med hallonmousse - diabetes

Serverar: 8 portioner

Det är roligt att ha lite diabetesrecept och kunna variera när man väl ska baka!

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel (65 g)
  • 1/2 dl lättströ
  • 2 äggvitor
  • 4 gelatinblad
  • 3/4 dl grädde (mellan- eller visp-)
  • 200 g hallon (färska eller tinade osockrade)
  • 1 1/2 dl Kesella (1% fett)
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln.
    3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln.
    4. Bred ut massan i den markerade rundeln och grädda bottnen mitt i ugnen i 20 minuter.
    5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och vispa grädden.
    6. Ta undan ca 15 bär och mosa resten med en gaffel. Blanda Kesella, grädde och bärmos. Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned i smeten.
    7. Lägg mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen. Garnera med de resterande bären och låt stå svalt till serveringen.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben