Mandelflarn

Serverar: 20 portioner

Mandelflarn med en himmelsk god chokladkräm.

Ingredienser

  • 1,5 dl sötmandel
  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk sirap
  • Chokladkräm
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vailjsocker
  • 1 äggula (om så önskas)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skålla och skala mandeln. Flaga hälften av mandeln och hacka resten.
    3. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt alltsammans sjuda och rör om försiktigt.
    4. Lägg med hjälp av en tesked smeten på antingen en smord plåt eller bakplåtspapper. Kakorna brer ut sig och blir rätt stora, lämna därför plats på plåten.
    5. Sätt in kakorna i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något innan dom tas lös från plåten.
    6. Blanda de torra ingredienserna till chokladkrämen. Rör ihop smöret och blandningen, tillsätt därefter äggulan. Bred blandningen på ett flarn och tryck försiktigt ett andra flarn på krämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben