Mandelflarn med hallonkräm

Läcker syrlig hallonfyllning mellan krispiga söta flarn. Detta recept är från TV-kocken i Go´kväll Maud Onnermark.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Hallonkräm
  • 400 g hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella, 10%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Hacka sötmandel. Blanda mandel, socker, honung och smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda 1-2 minuter.
    3. Klicka ut teskedsstora klickar på plåten med bakplåtspapper. Det är viktigt att klickarna inte ligger för tätt eftersom de flyter ut mycket under gräddningen.
    4. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg. Flarnen håller sig spröda i burk med tättslutande lock.
    5. Hallonkräm: Halvtina hallonen om de är frysta. Ta undan några till garnering.
    6. Vispa grädden och blanda försiktigt med kesella och hallon. Lägg krämen mellan flarnen precis före serveringen. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben