Mandelgratinerad laxfilé

Serverar: 4 portioner

Snabbt och läckert med lax och en fräsch limesås. Ett enkelt sätt att skapa festkänsla!

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, á 150g
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 msk mandelspån
  • 2 paprikor
  • 400 g grön sparris
  • Limesås
  • 1 lime
  • 2½ dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 2 msk hackad dill
  • Servering
  • Kokt potatis eller kokt pressad potatis
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg laxbitarna på ett smort ugnssäkert fat. Salta och pensla dem med sweet chilisås. Strö över mandel. Ansa och skär paprikan i bitar och lägg runt fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Tina djupfryst sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3 minuter. Låt den rinna av ordentligt.
    4. Riv skalet av limen och pressa ur 2 tsk saft. Vispa samman samtliga ingredienser utom hackad dill i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner hackad dill och smaka av med lime.
    5. Servera laxfiléerna med såsen, sparris, kokt/pressad potatis och rucolasallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben