Mandelkaka med syrlig kardemummagrädde och bär

Serverar: 25-27 portioner

Dessa rutor är en fikafavorit hos många och oerhört lätta att göra! Blir som en liten bakelse med syrlig kardemummagrädde och bär på toppen! Glutenfria.

Ingredienser

  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 4 dl filmjölk
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl créme fraiche
  • 1½ krm stötta kardemummakärnor
  • 1½ msk socker
  • Rivet skal av ½ citron
  • Valfria bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner filmjölken. Vispa ägg och socker till ett hårt skum i en annan bunke och vänd försiktigt ihop alltsammans. Häll över i en smord form, gärna med löstagbar botten, ca 20x30 cm. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten. Grädda kakan i ugnens mitt i 35-45 minuter, känns med en sticka. Ta ut och låt kallna. Skär kakan i rutor.
    3. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner créme fraiche, kardemumma, socker och citronskal. Vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Klicka eller spritsa ut krämen på rutorna. Garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben