Mandelkonfekt med apelsin

Serverar: 2-4 portioner

Väldigt goda och går snabbt att tillaga.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl socker
  • 100 g smör
  • 70 g mandel , flagade
  • 200 g blockchoklad
  • 1 apelsin , rivet skal
  • Instruktioner

    1. Gör en form av aluminiumfolie 20x20 cm och smörj den med lite olja. Blanda grädden, socker och smör i en skål med höga kanter, ej metall. Mikra på högsta effekt utan lock ca 5-6 minuter.
    2. Rosta under tiden mandeln i torr, het stekpanna under omrörning. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i gräddblandningen. Tillaga ca 1 minut på full effekt i mikron.
    3. Rör i mandeln och apelsinskalet. Häll smeten i formen. Låt den stelna i kylskåpet några timmar.
    4. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben