Mandelkyckling med het sås

Serverar: 4 portioner

Kyckling i ett täcke av ost, mandel, solrosfrön och sesamfrön.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 2 msk hp-sås eller hickorysås
  • 1½ msk farinsocker
  • Osttäcke
  • 1½ dl riven gräddost
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 50 g flagad mandel
  • Sås
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1½ msk hp-sås eller hickorysås
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk krossad ananas
  • 3 droppar tabasco, fritt val
  • 2 msk finhackad paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med marinaden, blanda hp-sås och farinsocker. Häll marinaden över filéerna och låt dra minst 30 minuter, gärna flera timmar. Ta upp filéerna ur marinaden och lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra.
    2. Blanda ost, solrosfrön, sesamfrön och mandelspån. Strö blandningen över filéerna, tryck till med handen så att det bildas ett täcke över filéerna. Stek kycklingen mitt i ugnen i 20-30 minuter. Lägg över folie mot slutet, så att inte täcket bränns vid. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, köttsaften ska vara klar inte rosa.
    3. Såsen; Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, rör tills maizenan löst sig. Värm under omrörning och låt såsen koka ihop 5-8 minuter. Servera med pasta eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben