Mandelmaräng med rabarbersirap och kardemummagrädde

Serverar: 4-6 portioner

Grenadine är saft från granatäpple, som kan användas för att sätta färg och smak på rabarbersirapen i den här desserten.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit,12 %
  • 1 dl rörsocker
  • 1½ tsk Maizena majsstärkelse
  • 50 g rostad flagad mandel
  • Rabarbersirap
  • 500 g rabarber
  • 2 dl rörsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk grenadine
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kardemummagrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk finstötta kardemummakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och ättikssprit först på låg hastighet och sedan ökande till ett fast skum. Tillsätt socker blandat med Maizena, lite i taget, under vispning.. Blanda ner 3/4 av den rostade mandeln, spara resten till garnering.
    2. Klicka ut 6 jämnstora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje maräng. Grädd i mitten av ugnen ca 1½ timme.
    3. Rabarbersirap: Skär rabarbern i 2-3 cm stora bitar. Blanda rabarber, socker och vatten i en kastrull. Sjud rabarbern knappt mjuk på medelvärme i ca 5 minuter. Häll alltsammans i en finmaskig sil över en skål. Häll tillbaka den silade lagen i kastrullen. Låt sjuda utan lock till en sirapsliknande konsistens, till ca 1 dl. Låt sirapen kallna och smaksätt med grenadine och vaniljsocker.
    4. Vispa grädden med kardemumma. Fördela rabarberröran i marängernas fördjupningar. Ringla rabarbersirap över och toppa med flagad mandel och kardemummagrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben