Mandelmassekakor med rosenvatten

Serverar: 20 portioner

Små delikata läckerheter som förgyller vilket kakbord som helst. Rosenvatten finns att köpa i essensaffärer och en del livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • ½ msk rosenvatten
  • 1 äggvita
  • ½ dl vetemjöl
  • Eventuellt några droppar röd hushållsfärg
  • Dekoration
  • Hela mandlar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda med övriga ingredienser.
    3. Klicka ner smeten i småbrödsformar. Stick ner en hel mandel i varje kaka.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4
    45 min
    50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben