Mandelmassetårta med sylt

Serverar: 12 portioner

Glutenfri tårta med supergod och lite syrlig fyllning. Enkel och lätt sommartårta som de flesta gillar!

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 dl jordgubbssylt, gärna hemmagjord
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl florsocker
  • Finrivet skal från ½ apelsin
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt och lägg den i en skål. Rör ner äggvitorna och blanda till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den svalna.
    3. Bred jordgubbssylten på bottnen. Blanda yoghurt, florsocker och apelsinskal i en bunke. Vispa grädden ganska hårt och tillsätt den försiktigt till yoghurten. Bred blandningen över tårtan.
    4. Rensa och halvera jordgubbarna och lägg dem i ett fint mönster ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben