Mandelmusslor

Serverar: 50 portioner

Lätta och goda

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 5 st bittermandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 stort ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Skålla och mal mandeln, rör socker och smör mjukt. Tillsätt mandel ägget och mjölet. Låt vila i kylskåp i 1 timme , smöra formarna med smält smör och tryck sedan ut lite deg i varje form, inte allt för tjockt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca: 15 min, tills de fått fin färg. Dessa går utmärkt att frysa. Mums.....

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    030606 1 december 2010

    Jag missade att betygsätta dina mandelmusslor. Det blir givetvis högsta betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben