Mandelmusslor

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Goda och fina formar att fylla med sylt/färska bär och grädde.

Ingredienser

  • 2 dl mandel
  • 200 g margarin
  • 1½ dl socker
  • 2 äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skålla och mal mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, mandel och det mesta av mjölet. (Eller kör allt i matberedaren.) Mjöla bakbordet och lägg upp degen. Tryck ut degen ganska tunt i veckade formar. Grädda tills de blivit gyllenbruna och stjälp upp dem varma.
    3. Frys in formarna, eller fyll dem med sylt/färska bär och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben