Mandelmusslor

Serverar: 35 portioner

Mandelmusslor är finkakorns på julens kaffebord men de passar lika bra som dessert fylld med vispad grädde och hjortonsylt.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl mandel, 100 g skållad och skalad
  • 2 droppar bittermandelolja
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 ägg
  • Veckade portionsformar
  • Instruktioner

    1. Smöra och mjöla kakformarna. Ställ ut dem på en plåt. Blanda mjöl, socker, mandel, bittermandelolja och smör i en matberedare. Tillsätt ägget efter att de övriga ingredienserna är blandade.
    2. Dela degen i tre delar och rulla till längder. Svep in i plasrfolie och låt ligga i kylen i 1-2 timmar.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta degen ur kylen och dela varje rulle i 12 bitar. Tryck ut bitarna i kakformarna. Grädda i 8-12 minuter. Stjälp upp formarna när de svalnat något och lossa mandelmusslorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 5 december 2012

    Mycket bra recept :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben