Mandelmusslor

Serverar: 40 portioner

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" var Mandelmusslor en av "Sju sorters kakor" på kakfatet.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1½ dl sötmandel, skållade och malda
  • 2 st bittermandlar, skållade och malda
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 min. Smörj och mjöla mandelmusselformar. Nyp bitar av degen och klä formarna Grädda dem i nedre delen av ugen tills de är guldgula, ca 8 min. Stjälp upp kakorna när de svalnat lite. Stjälp försiktigt upp dem och lossa dem ur formarna. Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär. Frys in kakorna om de ska sparas flera veckor!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben