Mandelpanerad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Mustig fisk med kryddig panering och lätta, franskinspirerande sommargrönsaker, festmat för varma sommardagar.

Ingredienser

  • 4 filéer av abborre eller gös
  • 4 små fasta potatisar
  • 100 g gröna bönor eller haricot verts
  • 4 bifftomater
  • 2 små squash
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färska örter
  • salt
  • peppar
  • 3 msk grönsaksbuljong
  • 2 knippen dill
  • 100 g mandelspån
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk olja
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skala potatisen och dela den i fjärdedelar. Tvätta och ansa bönorna och skär dem i 4 cm stora bitar. Skålla och skala tomaterna och skär dem i fjärdedelar. Tvätta och ansa squashen och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Hetta upp olivoljan. Fräs upp lök och vitlök. Tillsätt potatis, bönor och squash och bryn på stark värme tills grönsakerna är lätt brynta. Tillsätt tomater, örter, salt, peppar och buljong. Blanda väl och låt koka upp. Täck med lock. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
    3. Salta filéerna. Tvätta och hacka dillen och blanda den med mandel och peppar i en skål. Lägg upp mjölet i en annan skål och vispa ihop ägg och citronsaft i en tredje skål. Hetta upp oljan i en stekpanna. Panera filéerna först i mjöl, sedan i ägget och sist i mandelblandningen. Stek 3 minuter per sida. Servera med grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben