Mandeltårta à la Rhodos

Serverar: 6-8 portioner

Frisk smak och enkel att göra.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Apelsinlag
  • 2 apelsiner pressade
  • skal av 1 apelsin
  • 3/4 dl socker
  • Garnering
  • 200 g vindruvor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Riv mandelsmassan grovt och vispa upp äggen.Rör ihop mandelmassa, mjöl och ägg.
    2. Smörj och bröa väl en rund kakform, helst med löstagbara kanter.Häll i mandelsmeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna och lägg upp den på ett severingsfat.
    3. Koka pressad apelsinsaft, rivet skal och socker tills det blir simmigt, ca 5 minuter. Dränk in kakan med saftlagen.
    4. Skär vindruvorna i halvor och ta bort kärnorna. Täck tårtan med druvorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben