Mango och kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Super gott....super enkelt mumma....

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 600 g kycklingfilé, i bitar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ msk soja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 msk mango chutney
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 färsk mango eller
  • 150 g fryst mango, tärnad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna eller gryta. Bryn kycklingen runt om. Salta och peppra. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja och sambal oelek. Sänk värmen och småkoka under lock 15 minuter.
    2. Tillsätt purjolök, chutney och crème fraiche. Koka ytterligare 5 minuter. Skala mangon och skär den i bitar. Lägg bitarna i grytan strax före servering.
    3. Servera med jasminris och en sallad med till exempel tomater, avokado, olja, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben