Mango- och papayaglass

Serverar: 6-8 portioner

Välj riktigt mogna frukter till denna överdådiga tropiska glass och använd plastsikt, matberedare eller mixer för att puréa frukten.

Ingredienser

  • 2½ dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 125 g socker
  • En nypa salt
  • 2½ dl färsk mangopuré
  • 1-2 tsk limejuice
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1½ dl färsk papayapuré
  • 2 msk vit rom
  • Florsocker efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull. Lägg äggulorna i en skål med socker och salt och vispa lätt tills de är ljust gula. Rör ned den heta mjölken, litet i taget, och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka på svag värme under omrörning tills äggkrämen tjocknar. Låt den inte koka, för då skär den sig.
    2. Häll äggkrämen i en skål och låt svalna. Rör ned mangopuré och limesaft. Vispa grädden riktigt tjock och vispa försiktigt ned den i mangoblandningen. Häll den i en frystålig behållare med hårda kanter, täck över och frys tills den precis stelnat.
    3. Blanda papayapuré och rom och söta efter smak med litet florsocker. Varva mangoglass och papayablandning i en stel, frystålig behållare och rör försiktigt om med sked för att få ett fint snurrmönster. Täck över och frys igen tills den är fast. Hela infrysningsprocessen tar 4-5 timmar.
    4. Låt mjukna i rumstemperatur ca 10 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben